Egy cigit? Persze, mehetünk! Hol vannak már azok az idők, mikor az ember bárhol, bármikor rágyújthatott? Ennek vége, rendben. Most már a teraszon sem lehet mindenhol rágyújtani, a dohányboltos mizériáról nem is szólva. Kisgyerekkel nem mehetsz be dohányboltba, de ki meri a bejárati ajtóban hagyni egyedül a csemetét? Akit a tejüveg miatt mégcsak nem is látsz. Éljünk egészségesen, vigyázzunk magunkra, értem én, de így? 
Azért a jövedékiadó-forintok jól jönnek, ugye? És az örökvic; 2 ember beszélget:

-Te bagózol, ugye?

-Igen. Te nem?

-Nem, én nem. Mennyi cigit szívsz el?

-Napi egy dobozzal.

-Az mennyibe kerül?

-1000Ft.

-Te jó ég! Napi egy doboz, az napi 1000Ft. Az havonta 30 000Ft, ami évente már 360 000 Ft. Az tíz év alatt már egy új kisautó ára. Ember, te elfüstölöd 10 éva alatt egy vadiúj Corsa árát???

-Azt mondtad, te nem dohányzol.

-Nem, én soha. Egy szálat sem!

-Akkor hol a Corsa???

Persze, a dohányzásnak egy halom káros hatása van a szervezetre. és még drága is. Tényleg csak a körülmények számítanak? Semmi más? Darrell Winfield (az eredeti Marlboro Man) 85 éves korában halt meg. Winston Churchill 91 évet élt meg, holott ő a folyamatos szivarozást még megtoldott a whisky szeretetével is. Nem magával a dohányzással van a gond, hanem a határokkal. Van, aki többet bír, van aki kevesebbet. 

Mindannyian ismerünk olyan figurát, aki mindig majd holnap! -teszi le a cigarettát...